Tversteds fugle

Naturen omkring Tversted er hjemsted for et rigt fugleliv. Her er nogle af de spændende arter.

Tversteds fugle

Naturen omkring Tversted er hjemsted for et rigt fugleliv. Her er nogle af de spændende arter.

Lille Korsnæb

Loxia curvirostra

I Tversted Klitplantage kan du se lille korsnæb. Det karakteristiske næb er specialiseret til at pille gran- og fyrrefrø ud af koglerne. Lille korsnæb yngler allerede i februar og marts, hvor fedtprocenten i frøene er højest. Uden for yngletiden flytter fuglene sig af og til meget for at finde modne gran- og fyrrefrø. Hannen er flot rød og hunnen er grøn.

Natravn

Caprimulgus europaeus

Ved Ravklit kan du fra midten af maj til september møde natravn. Natravne er kun aktive om natten, hvor de fanger natsværmere og andre natinsekter. Om dagen sover de på en gren eller på jorden – godt camoufleret af deres fjerdragt. Natravnens sang er én af fuglerigets mest besynderlige. Det er en lang snurrende lyd. Vinteren tilbringer natravne i Afrika syd for Sahara.

Topmejse

Parus cristatus

I området ved Ravklit kan du også møde topmejser. Du genkender dem på det sort-hvide hoved med den strittende top. Om sommeren lever topmejsen af insekter, mens den om vinteren også spiser frø fra gran- og fyrretræer. Dens sang er en lidt aggressiv trillen. Topmejser holder til i lidt magre fyrreskove, og yngler i hule træer, gamle spættehuller og redekasser.

Sortstrubet Bynkefugl

Saxicola torquata

I klitområderne ved Uggerby å og østover kan du se sortstrubet bynkefugl. Om foråret er hannen let at kende på sit sorte hoved/strube og orange bryst, Den sidder ofte i toppen af buske og hegnspæle og vogter over sit territorium. Sortstrubet bynkefugl lever af insekter. I milde vintre bliver en del af fuglene i Danmark. Ellers trækker de lidt sydpå i Europa.

Gråsisken

Carduelis flammea

Langs udløbet af Tversted å og i sommerhusområderne kan du møde gråsisken. Især i områder med pilekrat eller lave fyrretræer. Du kan kende gråsisken på dens røde plet på issen. De lever overvejende af frø fra rødel og birk. Gråsisken er her hele året – en underart kommer nordfra og overvintrer i Danmark.

Tornirisk

Carduelis cannabina

I de lidt mere åbne klitarealer kan du finde tornirisk. Den kendes på sin rødbrune ryg, og hannen har desuden en rød plet i panden og røde brystpletter. Tornirisk lever af ukrudtsfrø, bl.a. mælkebøtte, gåsefod, agersennep. I den hårdeste del af vinteren trækker tornirisk til Sydeuropa og Nordafrika.

beskyttelse og bevarelse af naturarv.

På Naturring Tversted bevæger vi os gennem fantastisk natur af både national og international betydning,
områder der beskyttes og plejes for at sikre biodiversitet.